Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Zigana Dağı’ndaki Avrupa’nın ve Türkiye’nin En Uzun Çift Tüplü Tüneli 3 Mayıs 2023’te Açıldı

Zigana Dağı’nın eteğinde, dünyanın üçüncü, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 3 Mayıs 2023’te ulaşıma açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Zigana Tüneli’nin, 2 yılda 3 milyon 490 bin aracın kullandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, tünelin 14,5 kilometrelik uzunluğuna ve bağlantı yollarıyla 15,1 kilometreye ulaşan boyutuna dikkat çekerek, “Zigana Tüneli, 8 kilometre kısalan güzergahta seyahat süresini otomobiller için 10 dakika, ağır tonajlı araçlar için ise 60 dakika azalttı.” açıklamasında bulundu.

Tünelin yapımında %100 yerli ve milli kaynakların kullanıldığını vurgulayan Uraloğlu, “Zigana Tüneli ve bağlantı yolları sayesinde Karadeniz sahil kesimindeki yerleşim bölgeleri, limanlar, turizm ve sanayi merkezlerine trafik akışını kesintisiz hale getirdik. Bu proje, sürücülere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sunuyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, Uluslararası Yol Federasyonu tarafından “yapım metodolojisi” kategorisinde en iyi proje seçilen Zigana Tüneli’nin, dik yamaçlardan taş düşmesi gibi problemleri ortadan kaldırarak sürücülere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağladığını belirtti. Aynı zamanda tünelin, 2 yılda 245 milyon lira zaman ve 256 milyon lira akaryakıt tasarrufu yapılmasını sağladığını ve 15 bin ton emisyon azaltımına yardımcı olduğunu ifade etti.

Related Posts

İstanbul dünyanın en büyük kentleri ile yarışıyor: Ama kazanan vatandaşlar değil

Deutsche Bank raporuna göre, İstanbul bir ve üç odalı daire kira artışında yüzde 178.5 ve yüzde 193,1 ile en zengin şehirleri geride bıraktı. Mega kent İstanbul, en yüksek gelire sahip Cenevre ile kiralıkta en pahalı şehir New York’u kira artış …

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

MÜSİAD doların 40 TL olmasını yorumladı: ’45’in altında olmaması gerek’

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, doların 40 TL’ye yükselmesini yetersiz bulduğunu belirterek yıl sonu için 45 TL altındaki kur beklentilerinin sağlıksız olduğunu söyledi. Özdemir, düşük döviz kurunun ihracatçılar ve yerli üreticiler için rekabet gücünü azalttığını vurguladı.

İŞKUR 6 ayda yaklaşık 800 bin kişiye iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.