TZOB’dan don felaketine ilişkin açıklama: ’65 ilimizi etkiledi’

TZOB Başkanı Bayraktar: “Meyve Bahçelerinde Don Felaketi”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada, 65 ilde meydana gelen don felaketinin meyve bahçelerini olumsuz etkilediğini belirtti. Bayraktar, son 30 yılın en düşük sıcaklık değerlerine ve eksi 20 derecelere kadar düşen sıcaklıklara tanık olduklarını ifade etti.

Bayraktar ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş’ta zirai dondan etkilenen bahçeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Dulkadiroğlu ilçesinde ceviz ve üzüm üreticileriyle bir araya gelen Bayraktar, eksi 20 derece sonrası zirai donun etkilerinin görüleceğini ve birçok üründe verim kaybının yaşanacağını vurguladı.

Zarar Oranları Yüzde 100

Genel Başkan Bayraktar, yaptığı açıklamada, “65 ilde meyve bahçelerimiz don felaketinden etkilendi. Zarar oranları yüzde 100 seviyesinde. Başkanlarımızdan aldığımız bilgilere göre, kayısı, kiraz, ceviz, fıstık, badem, elma ve üzüm bahçelerimiz zarar gördü” şeklinde konuştu.

Bayraktar ayrıca, iklim değişikliğine dikkat çekerek, mevsim kaymalarının bitkisel ürünleri olumsuz etkilediğini belirtti. Bakanlık tarafından zirai dondan etkilenen üreticilere destek sağlanacağını da ifade eden Bayraktar, “Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin ve Kilis illerinde birçok üründe zarar var. Bakanlığımız üreticilere maliyetler üzerinden destek verecek” dedi.

Bayraktar, “Önümüzdeki yıllarda bu don felaketinin etkisiyle bahçelerimiz ürün vermeyebilir. Bu afetin boyutunu değerlendirerek üreticilerimize yardımcı olmalıyız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Related Posts

İstanbul dünyanın en büyük kentleri ile yarışıyor: Ama kazanan vatandaşlar değil

Deutsche Bank raporuna göre, İstanbul bir ve üç odalı daire kira artışında yüzde 178.5 ve yüzde 193,1 ile en zengin şehirleri geride bıraktı. Mega kent İstanbul, en yüksek gelire sahip Cenevre ile kiralıkta en pahalı şehir New York’u kira artış …

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

MÜSİAD doların 40 TL olmasını yorumladı: ’45’in altında olmaması gerek’

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, doların 40 TL’ye yükselmesini yetersiz bulduğunu belirterek yıl sonu için 45 TL altındaki kur beklentilerinin sağlıksız olduğunu söyledi. Özdemir, düşük döviz kurunun ihracatçılar ve yerli üreticiler için rekabet gücünü azalttığını vurguladı.

İŞKUR 6 ayda yaklaşık 800 bin kişiye iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.