Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Sağlığınızı Tehdit Edebilecek Bir Alışkanlık: Tuvalet Kağıdı Kullanımı

Tuvalet kâğıdı, günlük hayatta sıkça başvurduğumuz bir hijyen ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Ancak pek çoğumuzun farkında olmadığı bir gerçek var: tuvalet kâğıdı kullanımı aslında cilt sağlığımızı tehlikeye atabilir. Hijyen uzmanları ve dermatologlar, yapılan yaygın yanlış uygulamaların cilt sağlığımıza ve enfeksiyon riskimize zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

-Sürtünme Yanıkları ve Mikroyırtıklar:

Özellikle sert dokulu ve kokulu tuvalet kâğıtları, ciltte tahrişe ve mikroyırtıklara neden olabiliyor. Bu durum bakterilerin cilde zarar vermesine zemin hazırlayabilir. Hemoroid, hassas cilt ve egzama gibi sorunlar yaşayan bireylerde ise durum daha da vahim bir hal alabilir.

-Parfümlü ve Renkli Kağıtlardan Uzak Durun:

Çeşitli tuvalet kâğıtlarında bulunan parlak renklendiriciler ve hoş kokular aslında zararlı kimyasallar içerebilir. Bu kimyasallar özellikle kadınlarda alerjik reaksiyonlara ve pH dengesizliklerine neden olabilir.

Tuvalet kâğıdının doğru kullanılmadığında masum bir hijyen ürünü olmaktan çıkıp sağlığımızı riske atan bir unsura dönüşebileceği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Uzmanlar, kokusuz, renksiz ve yumuşak ürünleri tercih etmemizi, mümkünse suyla destekli temizlik yapmamızı ve özellikle çocuklarda bu konuda daha hassas olmamız gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Havuzlardaki hijyen eksikliği sağlık sorunlarına neden oluyor

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, klorlaması yetersiz havuzların özellikle çocuklar ve hassas gruplar için ciddi risk taşıdığını belirtti.

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor