Suriyeli İşçiler Antalya’dan Ülkelerine Dönmeyi Planlıyor

Antalya’daki Suriyeli İşçiler Ülkelerine Dönmeye Hazırlanıyor

Antalya, sebze ve meyve üretiminin yanı sıra tropikal ürünlerin de merkezi konumunda. Kentteki sera ve tarlalarda çalışan Suriyeli işçiler, ülkelerine geri dönme planları yapıyor. Üreticiler, gelecekte sera ve tarlalarda çalıştıracak eleman bulma konusunda endişeli. Ancak Suriyeliler ülkelerine dönme kararlılıklarını koruyorlar.

Antalya, Türkiye’de turizmin yanı sıra örtü altı üretimiyle de dikkat çekiyor. Kentte 400 bin hektardan fazla tarım alanı bulunmakta olup yaş sebze, meyve, narenciye ve süs bitkileri üreticiler tarafından yetiştiriliyor. Ayrıca kentin doğusundaki ilçelerde tropikal meyveler yetiştirilerek ekonomiye katkı sağlanıyor. Yükselen üretim maliyetleri, çiftçileri girdi maliyetlerini minimum seviyede tutmaya yönlendiriyor.

Baas rejiminin yıkılmasının ardından ülkelerine dönmek için planlar yapan Suriyeliler, Antalya’dan ayrılmak üzere. Şehirde 14 yıldır tarım, hayvancılık ve inşaat sektörlerinde çalışan Suriyelilerin ülkelerine geri dönme kararları, üreticiler arasında endişe yaratıyor. Üreticiler, gelecekte sera ve tarlalarda çalışacak eleman bulmada zorluklar yaşayacaklarını düşünüyorlar.

Aksu ilçesinde seralarda çalışan ve 7 kişilik ailesiyle birlikte yaşayan Ahmed Abbas, ülkesine geri dönme planları yapmakta. Abbas, kazandığı paranın iyi olmasına rağmen Suriye’de durumların düzelmesi halinde geri dönmek istediğini söyledi.

Antalya’da 9 yıldır çalışan Suriyeli Abdulkadir Muhammed ise üretim sezonu sona erdiğinde ailesiyle birlikte Suriye’ye dönmeyi planladıklarını belirtti. Üreticiler, Suriyelilerin ayrılmasının maliyetleri artıracağını ve ürünlere zam gelmesine neden olacağını dile getiriyorlar.

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, Suriyelilerin ülkelerine dönmesi gerektiğini ve onları desteklemek gerektiğini belirtti. Akcan, ucuz iş gücü sağlamak yerine yerel işçilere destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Binalarda enerji performansı yönetmeliği güncellendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, binalarda enerji verimliliğini artırmak ve karbon salımını azaltmak amacıyla hazırlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” güncelledi. Çok sıcak iklim bölgeleri olarak tanımlanan Adana, Antalya, Mersin, Muğla ve Hatay’ın bazı ilçelerinde merkezi ısıtma sistemi kurma zorunluluğu kaldırıldı.

Yeni zirveyi gördü: Euro’dan tarihi rekor

Euro rekor kırdı. Döviz kurlarındaki dalgalanma sürerken Euro, 24 Haziran sabah saatlerinde 46.13 TL seviyesine yükselerek tarihi zirvesine ulaştı. Piyasalarda merak artarken yatırımcılar ‘Euro daha da yükselir mi?’ sorusunu sormaya başladı.

Dünya ekonomik krizin eşiğinde! Hürmüz Boğazı neden önemli, en çok hangi ülke etkilenir?

Orta Doğu’da artan gerilimler dünyayı etkileyecek ekonomik krize de kapı araladı. İran’ın himayesinde olan Hürmüz Boğazı savaş nedeniyle kapanma riskiyle karşı karşıya. Peki Hürmüz Boğazı kapanırsa ne olur? Hürmüz Boğazı’nın kapanması en çok hangi ülkeleri etkiler?

Kamu işçisine ikinci zam teklifi haftaya: Hangi oran konuşuluyor?

Kamu işçisine ikinci zam teklifi haftaya: Hangi oran konuşuluyor?

ABD petrol sondaj kulesi verileri açıklandı

Amerika Birleşik Devletleri’nde petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta da azaldı.

Kısa vadeli dış borç stoku azaldı

Kısa vadeli dış borç (KVDB) stoku, nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,6 azalarak 168,4 milyar dolar oldu.