Önemli bir gelişme: Kesimhanelere kamera zorunluluğu geliyor

Kesimhanelere Kamera Zorunluluğu Getiriliyor: Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Önemli Adım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvansal gıda üretiminde güvenliği artırmak amacıyla kesimhanelerde görüntüleme sistemlerinin zorunlu hale getirileceğini duyurdu. Bakan Yumaklı, yeni yönetmeliğin kısa süre içinde yayımlanarak yürürlüğe gireceğini belirtti.

Bakanlık Harekete Geçiyor: Skandallar Sonrası At ve Eşek Eti İçeren Ürünlere Karşı Yeni Düzenleme

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde bazı markaların ürünlerinde at ve eşek eti tespit edilmesi, gıda güvenliği konusunda yeni adımlar atılmasına neden oldu. “Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” güncellenerek kesimhanelere kamera sistemi kurulmasını zorunlu kılan bir düzenleme hazırlandı.

Bakan Yumaklı: “Tüm İşlem Basamakları Anlık Takip Edilecek”

Türkiye gazetesine açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, yeni yönetmelikle kesimhanelerdeki tüm işlem basamaklarının kayıt altına alınacağını söyledi. Yumaklı, görüntüleme sistemlerinin Bakanlık tarafından canlı olarak izlenebileceğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Kesimhanelerde hayvan bekleme alanlarından kesim alanlarına kadar tüm noktaların yüksek çözünürlüklü kameralarla izlenmesini sağlayacağız. Bu sistemlerle hem hayvan refahı hem de hijyen kuralları sürekli ve düzenli olarak takip edilecek.”

Belgesiz Kesimhane Faaliyet Gösteremeyecek

Yönetmelik kapsamında onay belgesi bulunmayan kesimhanelere faaliyet izni verilmeyeceğini belirten Yumaklı, kesimhanelerde çalışan personelin davranışlarının da kayıt altına alınacağını ifade etti.

Yeni Kamera Sistemi ile Neler Sağlanacak?

Bakan Yumaklı, görüntüleme sistemiyle hedeflenen düzenlemeleri şöyle açıkladı:

  • Kulak küpesi olmayan hayvanların kesimi engellenecek.
  • Bakanlık tarafından bildirilen gün ve saatler dışında kesim yapılamayacak.
  • Hayvan refahı ve hijyen kurallarına uygun kesim süreçleri takip edilecek.

Yumaklı, bu düzenlemenin gıda güvenliği ve hayvan refahı konusundaki çalışmaların bir parçası olduğunu belirtti ve “Bu yıl kesimhanelere kamera sistemi kurulmasını zorunlu hale getireceğiz” dedi.

Related Posts

İstanbul dünyanın en büyük kentleri ile yarışıyor: Ama kazanan vatandaşlar değil

Deutsche Bank raporuna göre, İstanbul bir ve üç odalı daire kira artışında yüzde 178.5 ve yüzde 193,1 ile en zengin şehirleri geride bıraktı. Mega kent İstanbul, en yüksek gelire sahip Cenevre ile kiralıkta en pahalı şehir New York’u kira artış …

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

MÜSİAD doların 40 TL olmasını yorumladı: ’45’in altında olmaması gerek’

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, doların 40 TL’ye yükselmesini yetersiz bulduğunu belirterek yıl sonu için 45 TL altındaki kur beklentilerinin sağlıksız olduğunu söyledi. Özdemir, düşük döviz kurunun ihracatçılar ve yerli üreticiler için rekabet gücünü azalttığını vurguladı.

İŞKUR 6 ayda yaklaşık 800 bin kişiye iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.