Mersin Limanı genişliyor… Mersin’in kapasitesi 1 milyon TEU artacak

Mersin Limanı Kapasitesini Artırarak Genişliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olan Mersin Limanı’nda devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Mersin Limanı’nın 124 hektarlık alanıyla ülkenin en büyük yüzölçümüne sahip liman olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, limanın ülkenin yüzde 50’sine yakın bir hinterlanda hizmet sağladığını belirtti. İhracatın yüzde 22’sinin konteyner yüklerde, yüzde 7’sinin ise konvansiyonel yüklerde Mersin Limanı tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Mersin Limanı 5 Kıtaya Hizmet Sunuyor

Bakan Uraloğlu, Mersin Limanı’nın bugün 2,6 milyon TEU konteyner ve 10 milyon ton konvansiyonel yük kapasitesiyle 5 kıtaya doğrudan hizmet sunduğunu vurguladı. Limanın 5 binden fazla kişiye doğrudan, 30 binden fazla kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağladığını belirten Uraloğlu, limanın bölgenin ithalat ve ihracat kapısı olduğunu ve çeşitli ulaşım yollarıyla ülkenin önde gelen endüstri şehirlerine bağlandığını söyledi.

2023 Yılında 31,4 Milyon Ton Yük Elleçlendi

2023 yılında Mersin Limanı’nın toplamda 31 milyon 454 bin ton yük elleçleyerek Türkiye’nin deniz ticaretinde önemli bir rol oynadığını belirten Bakan Uraloğlu, limanın deniz ticaretinde stratejik bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Uraloğlu, limanın 2023 yılında 1 milyon 942 bin TEU konteyner elleçleme başarısına dikkat çekerek, genişleme projelerinin limanın başarısındaki rolüne değindi.

EMH-II projesiyle birlikte Mersin Limanı’nın kapasitesinin artırılacağını belirten Uraloğlu, 2 mega konteyner gemisine aynı anda hizmet verme kapasitesine sahip olacaklarını açıkladı. Bu proje kapsamında, mevcut rıhtımın 380 metre uzatılacağını ve 176 bin metrekarelik bir alanın yaratılacağını dile getirdi.

Related Posts

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

MÜSİAD doların 40 TL olmasını yorumladı: ’45’in altında olmaması gerek’

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, doların 40 TL’ye yükselmesini yetersiz bulduğunu belirterek yıl sonu için 45 TL altındaki kur beklentilerinin sağlıksız olduğunu söyledi. Özdemir, düşük döviz kurunun ihracatçılar ve yerli üreticiler için rekabet gücünü azalttığını vurguladı.

İŞKUR 6 ayda yaklaşık 800 bin kişiye iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Migros kendi markaları raflardan indirdi

İsviçre’nin en büyük perakende gruplarından Migros, uluslararası markalaşma faaliyetlerine son verdi. Şirketin sanayi biriminin başındaki Matthias Wunderlin’in “Schweiz am Wochenende” gazetesine verdiği röportajda, Frey çikolata gibi ürünlerin artık …