İki kez kanseri yenen Google yöneticisinden umut dolu mesaj: Yapay zeka en büyük silahımız olacak

Yapay Zekanın Kanserle Mücadelede Önemi

Google’ın üst düzey yöneticisi Ruth Porat, Chicago’da düzenlenen ve ASCO Yıllık Toplantısı’nda yaptığı konuşmada yapay zekanın kanser araştırmaları için büyük bir umut ve potansiyel taşıdığını vurguladı. Porat, yapay zekanın hastalığı önleme ve tedavi etme sürecinde kilit bir rol oynayacağını belirtti.

Porat, yapay zekanın “her şeyi değiştiren” teknolojiler arasında yer aldığını ve kanserle mücadelede büyük bir çığır açacağını ifade etti. Ekonomistlerin yapay zekanın küresel ekonomiye önemli katkılar sağlayacağını öngördüğünü ancak asıl potansiyelinin sağlık alanındaki bilimsel gelişmeleri hızlandırmak olduğunu söyledi.

Porat, “internetin babası” olarak bilinen Vint Cerf ile yaptığı görüşmeyi aktararak, Cerf’in yapay zekanın internetten daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşündüğünü paylaştı. Cerf’in, yapay zekanın insan yeteneklerini artırabileceğine inandığını ve herkes için önemli bir ortak olduğunu belirttiğini aktardı.

Kişisel deneyimlerinden de bahseden Porat, iki kez kanserle savaştığını ve zorlu tedavi süreçlerinden geçtiğini anlattı. Kanserin yönetilebilir olduğunu öğrendiğini ve hedefinin hastalığı önlenebilir ve tedavi edilebilir hale getirmek olduğunu vurguladı.

Porat, yapay zekanın bir sihirli değnek olmadığını ancak onkologlar ve araştırmacılar için büyük destek sağlayacağını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Related Posts

Dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay! Amacı belli oldu

Finlandiya’dan dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay geldi. Reaktör yalnız ısı üretimi için kullanılacak.

Bruce Lee, Yapay Zekâ ile geri dönebilir

Çinli stüdyo, yapay zeka teknolojisini kullanarak dövüş filmi klasiklerini, modern görüntü teknikleri ile yeniden çekmek istiyor.

İtalyanlar Türk robotuna hayran kaldı! Tarımda devrim getirecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, tarım alanlarında zararlıları ve yabancı otları ayırt ederek noktasal ilaçlama yapabilen otonom bir robot geliştirdi. Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çelen’in …

Balkan Matematik Konferansı II, Aristoteles Üniversitesi’nde başladı

Balkan Matematik Konferansı II, Aristoteles Üniversitesi’nde başladı

Google Chrome’a yapay zeka dokunuşu: Lens özelliği adres çubuğuna eklendi, internette arama deneyimi yeniden şekilleniyor

Masaüstü Chrome tarayıcısına yapılan son bir değişiklikle, adres çubuğuna tıklandığında bir Google Lens düğmesi beliriyor. Bu yenilik, internette gördüğünüz herhangi bir şeyi kolayca seçmenize, aramanıza ve hakkında sorular sormanıza olanak tanıyor …

Bu 5 Android telefon şu anda dünyada en çok satan ilk 10 telefon arasında yer alıyor!

Counterpoint Research, 2025’in ilk aylarına ait telefon aramaları listesini detaylı bir şekilde analiz etti. Araştırmanın sonuçlarına göre, Apple bu alanda tek hakim konumda değil. Android telefonlar, birçok popüler listede kendine geniş bir yer buldu.