Havuzlardaki hijyen eksikliği sağlık sorunlarına neden oluyor

Yazın Havuz Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Medipol Sağlık Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, yaz aylarında tercih edilen havuzlar, kirli sularda sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Özellikle klor seviyesi düşük ve suyun durgun olduğu havuzlar, cilt problemlerinden enfeksiyonlara kadar çeşitli riskleri beraberinde getirebilmektedir.

Doç. Dr. Hüsrev Diktaş’ın açıklamalarına göre, havuz seçiminde özenli olunmalı ve belirtiler hafife alınmamalıdır.

Diktaş, suyun yeterince dezenfekte edilmemesinin havuzların potansiyel enfeksiyon kaynağı haline gelmesinde temel etken olduğunu vurgulayarak, “Klorlama düzenli yapılmadığında ve dış kaynaklı su sızıntıları olduğunda, göz ve kulak enfeksiyonları gibi çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Ayrıca dışkı ile bulaşan mikroplar mide ve bağırsak enfeksiyonlarına yol açabilir.” dedi.

Diktaş, enfeksiyon belirtileri konusunda aileleri ve havuz kullanıcılarını uyararak, dış kulakta yara ve akıntı, gözlerde kızarıklık, mide bulantısı, kusma, ishal ve ateş gibi belirtiler varsa bir uzmana başvurulması gerektiğini belirtti.

Enfeksiyon riskini azaltmak için alınabilecek basit ancak etkili önlemlere de değinen Diktaş, “Havuzdan önce ve sonra duş alınmalı, gözlük ve kulak tıkacı kullanılmalı. Bezli çocuklar havuza girmemeli ve özel mayo kullanılıyorsa hijyen kurallarına dikkat edilmelidir.” önerisinde bulundu.

Havuzların sağlık açısından denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Diktaş, “Havuz işletmecileri sağlık ve güvenlik belgelerini göstermelidir. Aileler ise bu belgeleri sorgulamalıdır. Yaz sezonunda en önemli husus, hijyenik havuz tercihidir.” ifadelerine yer verdi.

Related Posts

Uzmanından yaz aylarında gebelere ‘sıvı tüketimi’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Göktuğ Alakuş, havaların mevsim normalleri üstünde seyrettiğini belirterek, hamilelere 2,5-3 litre günlük sıvı alımı önerdiklerini söyledi.

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.