Finansmanı buldu 5 milyar dolarlık oldu

Dream Games, Yeni Yatırımla 5 Milyar Dolar Değerlemeye Ulaştı

2019 yılında kurulan ve Royal Match ile Royal Kingdom mobil oyunlarıyla büyük başarı yakalayan yerli mobil oyun şirketi Dream Games, yeni yatırımla birlikte 5 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. İstanbul merkezli küçük bir mobil oyun stüdyosu olarak kurulan ve şimdi dünyanın en büyük oyun geliştiricileri arasında yer alan Dream Games, küresel alanda daha güçlü bir büyüme için yeni yatırımlara odaklanıyor. Yatırımın toplamı 2 milyar doların üzerinde ve öz sermaye ile borç finansmanı unsurlarını kapsıyor. Yatırımın düzenleyici kurum onayının 2025’in 3. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

‘Yeni Yatırımcılarımızla Büyümekten Heyecan Duyuyoruz’

Dream Games, Peak Games’ten ayrılan bir ekip tarafından 2019 yılında kuruldu ve firma hisselerini ve yönetimsel kontrolü elinde tutan beş kurucu ortak tarafından yönetiliyor. Daha önce yatırım yapan Balderton, Makers Fund, Index Ventures, Sequoia Capital ve IVP şirketleri ise Dream Games’ten çıkış yaparak hisselerini CVC ortaklığına devretti. Dream Games, 2022 yılında 2,75 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı. CEO ve kurucu ortak Soner Aydemir, “Yeni yatırımcılarımızın desteğiyle büyümeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

En Yüksek Hasılatı Elde Eden Mobil Bulmaca Oyunları

Dream Games, mobil oyun faaliyetlerini Royal Match ve Kasım 2024’te piyasaya sürülen Royal Kingdom oyunlarıyla sürdürüyor. Royal Match, Candy Crush Saga’yı geride bırakarak mobil bulmaca oyunları kategorisinde en yüksek geliri elde eden mobil uygulama haline geldi.

Related Posts

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

MÜSİAD doların 40 TL olmasını yorumladı: ’45’in altında olmaması gerek’

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, doların 40 TL’ye yükselmesini yetersiz bulduğunu belirterek yıl sonu için 45 TL altındaki kur beklentilerinin sağlıksız olduğunu söyledi. Özdemir, düşük döviz kurunun ihracatçılar ve yerli üreticiler için rekabet gücünü azalttığını vurguladı.

İŞKUR 6 ayda yaklaşık 800 bin kişiye iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Migros kendi markaları raflardan indirdi

İsviçre’nin en büyük perakende gruplarından Migros, uluslararası markalaşma faaliyetlerine son verdi. Şirketin sanayi biriminin başındaki Matthias Wunderlin’in “Schweiz am Wochenende” gazetesine verdiği röportajda, Frey çikolata gibi ürünlerin artık …