Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Genital Hijyeni Kolaylaştıran Sünnet

Sünnet; penisin uç kısmını çevreleyen derinin cerrahi olarak çıkarılmasına dayanmaktadır. Her yaşta yapılabilecek olan bu işlem, çocukların psikolojik ve fizyolojik gelişimini etkileyen bir faktördür. Yenidoğan dönemi, sünnet için ideal bir zamandır çünkü bilinç gelişimi henüz başlamamıştır ve yara iyileşmesi hızlıdır. Sünnet, dini nedenlerin yanı sıra genital hijyeni kolaylaştırma, idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltma, HIV gibi enfeksiyonlara karşı koruma ve penis kanseri riskini düşürme gibi sağlık faydaları da bulunmaktadır.

Yenidoğan Sünneti Kimler İçin Uygundur?

Birçok aile, sünneti doğumdan hemen sonra yaptırmayı tercih etmektedir. Ancak bu karar verilirken bebeğin adaptasyon sürecinin tamamlanmış olması, genel sağlık durumunun iyi olması ve yenidoğan sarılığı gibi geçici durumların ortadan kalkmış olması önemlidir.

Yenidoğan Sünneti Nasıl Yapılır?

Sünnet işlemi, uzmanlar tarafından steril ortamlarda ve uygun cerrahi koşullar altında gerçekleştirilmelidir. Sünnet için farklı yöntemler bulunmaktadır. Özellikle “Alis Klemp” adı verilen klipsli yöntem, dikiş atılmadan yapılan bir işlemdir ve bebekler için daha konforlu bir iyileşme süreci sağlar. İşlem sonrasında ise doktorun tavsiyeleri doğrultusunda sağlıklı bir bakım süreci uygulanmalıdır.

  • Doktorunuzun önerdiği kremi düzenli olarak kullanın.
  • Klips çıkarıldıktan sonra bir hafta daha krem kullanmaya devam edin.
  • Klipsin erken düşmesi veya kanama durumunda hemen doktora başvurun.
  • Kabuklanmalar genellikle 7 gün içinde dökülür. Bu süreçte yapışıklık oluşmaması için dikkatli bir şekilde masaj yapın.
  • Bebeğinizin sünnet sonrası kontrollerini aksatmayın.

Related Posts

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Havuzlardaki hijyen eksikliği sağlık sorunlarına neden oluyor

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, klorlaması yetersiz havuzların özellikle çocuklar ve hassas gruplar için ciddi risk taşıdığını belirtti.

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.