Diş ipi kullanmak sanıldığı kadar basit değil! Dişinizin tipine göre tercih yapın

Diş İpi Kullanmanın Önemi

Diş bakımı sadece dişleri fırçalamakla sınırlı değildir. Dişlerinizi sadece fırçalamak, dişlerinizin beş yüzeyinden sadece üçünü temizler. Bu nedenle diş ipi kullanmak çok önemlidir. Diş ipi kullanmadığınızda diş yüzeylerinizin %40’ını temizlememiş olursunuz ve bu da plak ve bakteri birikmesine neden olabilir, bu da çürüklere ve diş eti hastalıklarına yol açabilir.

Diş İpi Kullanma Yöntemleri

Diş ipi kullanmanın iki yöntemi vardır. İlk yöntem, ipin çoğunu orta parmaklarınıza sarıp baş parmaklarınızla yönlendirerek makara yöntemidir. Bu yöntem, bakteriyel kontaminasyonu engellemenin anahtarıdır. Diğer yöntem ise diş ipini halka şeklinde bağladığınız halka yöntemidir. Hangi yöntemi tercih ettiğiniz seçiminize bağlıdır. Makara yöntemi genellikle daha fazla kontrol sağlar ve diş ipinin sürekli ayarlanması gerekmez.

Dişlerinizin aralığına göre, bazı diş ipi türlerinin diğerlerinden daha etkili olduğunu görebilirsiniz. Sıkı dişlere sahip insanlar genellikle daha ince diş ipinin daha etkili olduğunu fark ederken, dişlerinde boşluklar olanlar daha kalın diş ipi tercih edebilir.

Diş İpi Fırçaları

Mini diş ipi fırçaları, geleneksel diş fırçalarının ulaşamadığı alanları temizlemek üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle diş telleri veya diğer diş cihazları olanlar için de uygundur.

Related Posts

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Havuzlardaki hijyen eksikliği sağlık sorunlarına neden oluyor

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, klorlaması yetersiz havuzların özellikle çocuklar ve hassas gruplar için ciddi risk taşıdığını belirtti.

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.