İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbul depremiyle ilgili açıklama

İstanbul’un Dönüşümü ve Yeniden İnşası İçin Çağrı: Devlet, Yerel Yönetimler ve Halk İşbirliği Yapmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, devletin, yerel yönetimlerin ve halkın işbirliği yaparak İstanbul’un dönüşümünü ve yeniden inşasını hızlandırması gerektiğini vurguladı.

Depreme hazır olmanın önemine dikkat çeken Avdagiç, her günün ve her saatin değerli olduğunu belirterek, “Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Devletimizin hazır olması güven verici. Belediyelerimizin halkla dayanışma içinde olması büyük bir güç kaynağıdır. Şimdi, devlet, yerel yönetimler ve halk olarak hep birlikte çalışarak İstanbul’un dönüşüm ve yeniden inşasını hızlandırmalıyız. İstanbul’un ekonomik kalbi olan işyerlerini de unutmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Ticari Yapılarda Güçlendirme Çalışmaları Hemen Başlatılmalı”

Avdagiç, ticari binalarda devletin desteğiyle risk değerlendirmesi yapılması ve modern teknolojiler kullanılarak yapı güçlendirme çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiğinin altını çizdi. “Konutlar için yapılan güçlendirme çalışmalarının ticari binalar, küçük sanayi siteleri, iş merkezleri, OSB fabrikaları, oteller, özel hastaneler gibi ekonomik yapılar için de acilen başlatılması gerekmektedir. 16 milyon İstanbullu’nun can güvenliğini sağlamak birinci önceliğimizken, Türkiye’nin üretim üssü olan İstanbul’daki iş yerlerini de depreme dayanıklı hale getirerek üretimi korumalıyız. İnsanların canını korumak ve ekonomik faaliyetleri sürdürmek ancak bu şekilde mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

MÜSİAD doların 40 TL olmasını yorumladı: ’45’in altında olmaması gerek’

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, doların 40 TL’ye yükselmesini yetersiz bulduğunu belirterek yıl sonu için 45 TL altındaki kur beklentilerinin sağlıksız olduğunu söyledi. Özdemir, düşük döviz kurunun ihracatçılar ve yerli üreticiler için rekabet gücünü azalttığını vurguladı.

İŞKUR 6 ayda yaklaşık 800 bin kişiye iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Migros kendi markaları raflardan indirdi

İsviçre’nin en büyük perakende gruplarından Migros, uluslararası markalaşma faaliyetlerine son verdi. Şirketin sanayi biriminin başındaki Matthias Wunderlin’in “Schweiz am Wochenende” gazetesine verdiği röportajda, Frey çikolata gibi ürünlerin artık …