Samsun’da Gıda Denetimlerine 10 Milyon TL Cezası

Samsun’da Türk Gıda Kodeksi’ne Uymayan 194 İşletmeye İdari Para Cezası

Samsun’da yapılan denetimlerde, 2024 yılında Türk Gıda Kodeksi ve diğer yönetmeliklere uymayan 194 işletmeye 9 milyon 428 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, yılbaşından itibaren gerçekleştirilen denetimlerde de 3 milyon 965 bin TL idari ceza kesildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesi gıda üretim yerlerinde denetimleri arttırdı. Unlu mamul üretimi yapan fırınlar, tatlı, ekmek ve unlu mamul imalathaneleri ile tezgahlarında denetimlere tabi tutuldu. Denetimlerin ardından Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, 2024 ve 2025 yılında yapılan denetimler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Müdür İbrahim Sağlam, yapılan denetimler sonucunda 194 işletmeye yaklaşık 10 milyon TL idari para cezası uygulandığını belirterek, “5996 sayılı ‘Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’ gereği denetimlerimizi titizlikle sürdürüyoruz. 2024 yılı içinde 12 bin 900 adet gıda ve yem işletmesine yönelik 23 bin adet denetim gerçekleştirdik. Bu denetimler neticesinde, Türk Gıda Kodeksi’ne aykırı bulunan 89 numune tespit edildi ve bu durumda olan 194 işletmeye toplamda 9 milyon 428 bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, yılbaşından bu yana Samsun genelinde 2 bin 358 gıda işletmesi denetlendi ve uygunsuzluk görülen işletmelere 3 milyon 965 bin TL idari para cezası uygulandı” dedi.

Sağlam, vatandaşların gıda ürünlerinde herhangi bir sorunla karşılaşmaları durumunda Alo 174 Gıda İhbar Hattı’nı aramalarının önemini vurgulayarak “Tüketiciler, aldıkları ürünlerde herhangi bir olumsuzluk hissetmeleri durumunda Alo 174 Gıda hattını aramalıdır. Yılbaşından bugüne kadar 194 ihbar aldık ve bu bildirimler sonucunda 15 işletmeye idari para cezası uygulandı. Denetimler Ramazan ayı boyunca da sürecektir” ifadelerini kullandı. – SAMSUN

Related Posts

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

MÜSİAD doların 40 TL olmasını yorumladı: ’45’in altında olmaması gerek’

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, doların 40 TL’ye yükselmesini yetersiz bulduğunu belirterek yıl sonu için 45 TL altındaki kur beklentilerinin sağlıksız olduğunu söyledi. Özdemir, düşük döviz kurunun ihracatçılar ve yerli üreticiler için rekabet gücünü azalttığını vurguladı.

İŞKUR 6 ayda yaklaşık 800 bin kişiye iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Migros kendi markaları raflardan indirdi

İsviçre’nin en büyük perakende gruplarından Migros, uluslararası markalaşma faaliyetlerine son verdi. Şirketin sanayi biriminin başındaki Matthias Wunderlin’in “Schweiz am Wochenende” gazetesine verdiği röportajda, Frey çikolata gibi ürünlerin artık …