Flörtü mıknatıs gibi çeken 2 taktik: Bilim insanları açıkladı

Flörtte Doğru Strateji: Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Eskiden bildiğiniz tüm flört taktiklerini unutun. Güney Çin Normal Üniversitesi’nden bilim insanları, ilişkilerde doğru flört stratejisinin “yardım isteme” olduğunu açıkladı.

Yapılan araştırmaya göre, birinden yardım istemek yalnızca romantik ilgiyi göstermekle kalmıyor aynı zamanda potansiyel bir partneri kendinize çekmenin oldukça etkili bir yolu olabilir. Araştırmacılara göre, insanlar flört ederken karşılarındakilere ilgilerini gizli ancak fark edilebilir bir şekilde gösterme eğilimindeler.

Araştırmada, “bağımlılık odaklı yardım isteme” tekniğinin romantik ilgiyi etkili şekilde iletebileceği ve karşı taraftan doğru şekilde yorumlanabileceği belirlendi.

Flörtte Etkili 2 Taktik

Uzmanlara göre, yardım istemek filmlerde sıkça karşılaşılan çiçek gönderme gibi taktiklerden daha etkilidir. Yapılan araştırmada, yardım istemenin özerklik odaklı ve bağımlılık odaklı olmak üzere 2 farklı yolu incelendi.

Özerklik odaklı yardım istemek, rehberlik ve yönlendirme talep etmek anlamına gelirken, bağımlılık odaklı yardım istemek ise bir görevin başkası tarafından tamamlanmasını istemektir.

Araştırmacılar, bağımlılık odaklı yardım istemenin yeni ilişkilerde olumlu bir rol oynayabileceğini belirtti.

Araştırma 9 Farklı Deneyde Yapıldı

2.535 katılımcının dahil olduğu dokuz farklı deneyde gerçekleştirilen araştırmada, katılımcılara günlük hayattan görevler verilerek yardım isteme şekilleri incelendi. Araştırma sonuçlarına göre, doğrudan yardım istemek romantik ilgiyi ifade etmek için etkili bir işaret olabilir.

Araştırmacılara göre, romantik düşüncelere kapılan bireyler, başkalarından kendileri için bir şey yapmalarını istemeye daha yatkın hale geliyor. Ayrıca, ilişkisi olan kişilerin partnerlerinden bir görevi tamamlamalarını isteyenleri ‘eş avcısı’ olarak tanımlama olasılığı daha yüksek.

Bazı durumlarda, zayıflığın ve özerklikten vazgeçmenin faydalı olabileceğini belirten araştırmacılar, ilişkilerde güvenin ve sorumluluk paylaşımının önemini vurguladılar.

Related Posts

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.

İnsan beyni yaşlanınca nöron üretmeyi bırakmıyor

Yıllardır kabul edilen “yetişkin beyni yeni nöron üretmez” inancı yıkıldı. İsveç’ta yapılan yeni araştırma, beynin yaşlılıkta bile nöron üretmeye devam ettiğini ortaya koyuyor.

Haziran ayında PlayStation’da en çok indirilen oyunlar açıklandı

Sony, geçtiğimiz ay en çok indirilen PS oyunlarını açıkladı.

Spotify’dan Rekabet Kurulu incelemesi hakkında açıklama

Rekabet Kurulu, dijital müzik sektörünün önde gelen platformlarından Spotify hakkında bir inceleme başlattığını sabah saatlerinde duyurmuştu. Konuya ilişkin olarak Spotify cephesinden de ilk resmi açıklama da geldi.

Dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay! Amacı belli oldu

Finlandiya’dan dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay geldi. Reaktör yalnız ısı üretimi için kullanılacak.